7 december, 2015
Alla har vi väl imponerats av olika typer av scenbilder i en film eller på teatern. Men hur är det att arbeta som scenograf och vilken roll har scenografen i förhållande till regissören och andra inblandande i en konstnärlig produktion? Möt scenografen Lovisa Johansson i ett samtal om konsten att bygga ett rum.
18 november, 2015
Läs Jonas Hassen Khemiris nya roman Allt jag inte minns och kom och dela din läsupplevelse med andra i Sigtunastiftelsens öppna bokcirkel. Samtalet leds av vår bibliotekarie Anders Claesson.
4 november, 2015
I den prisade filmen Last Call (2013), ges en analys av hur den ekonomiska tillväxtberättelsen ligger bakom dagens kriser och hur nya, mer hållbara samhällsberättelser kan se ut. Utgångspunkten är historien om en av världens mest omdiskuterade miljöböcker – The ... Fortsätt läsa →
22 oktober, 2015
För 50 år sedan, i oktober 1965, utkom Gunnar Ekelöf med diktsamlingen Diwan över fursten av Emgión som blev Ekelöfs sista stor verk. Bo Alström högläser under tre torsdagar ur trilogins inledande del, den som handlar om den kurdiske fursten av Emgíón.
21 oktober, 2015
Välkommen till filmkväll i Sigtunastiftelsens bibliotek där vi visar dokumentären "Skog och människor". Kvällens gäst är filmens regissör Josefine Gustafsson.
15 oktober, 2015
För 50 år sedan utkom Gunnar Ekelöf med diktsamlingen Diwan över Fursten av Emgion, den första delen av den s.k. Diwantrilogin. Under tre torsdagar läser Bo Alström ur den inledande delen i Sigtunastiftelsens Bibliotek.
14 oktober, 2015
Läs Lotta Lundbergs roman Timme Noll och kom och dela din läsupplevelser i Sigtunastiftelsens öppna bokcirkel. Samtalet leds av Sigtunastiftelsens bibliotekarie Andes Claesson. Möjlighet att köpa kaffe/te eller ost och vin för den som önskar.
13 oktober, 2015
Välkommen till en uppläsningskväll med Biskops Arnös Författarlinje. Många av dagens framstående författare har börjat sin bana just på denna litterära mötesplats. Denna kväll kanske du får höra en av våra framtida stjärnor läsa sina texter.
6 maj, 2015
Varmt välkommen till Sigtunastiftelsens bokcirkel i klassisk litterär miljö! Vi läser och samtalar om Lena Anderssons senaste roman Utan personligt ... Fortsätt läsa →
19 mars, 2015
I en värld där allt fler författare och journalister förföljs, fängslas och till och med dödas när de hävdar sin rätt att uttrycka sig fritt, är behovet av fristäder kanske större än vad vi någonsin tidigare upplevt. Möt fristadsförfattare och ... Fortsätt läsa →