Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård med utsikt över Mälaren.  Matsalen rymmer 140 gäster. 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

Bordsbokning 08 592 589 00


Alltid på Sigtunastiftelsen

Måndag – lördag från klockan 15.00
Served in our restaurant Monday – Saturday from 15.00

Kall eller varm gazpacho 95 kr
Cold or warm gazpacho 

Omelett med stuvade champinjoner 110 kr (laktos)
Omelette with creamed mushrooms (lactose) 

Bakad potatis med rökt räkröra (laktos) 120 kr
Baked potato with smoked shrimp stuffing (lactose) 

Gräddkokta gula kantareller på grovt bröd med picklad rödlök och rökt bacon (gluten, laktos) 130 / 80 kr
Creamed chanterelles on dark bread with pickled red onions and smoked bacon (gluten, lactose) 

Sallad med egenrökt lax, avokado, rostad bulgur och pepparrotsdressing (gluten, laktos) 145/80 kr
Salad with our own smoked salmon, avocado, roasted bulgur and horseradish dressing (gluten, lactose)

Sallad med lufttorkad skinka, grön sparris och parmesan 145/80 kr
Salad with cured ham, green asparagus and Parmesan cheese 

Sigtunastiftelsens räksmörgås (gluten) 155 kr
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich (gluten) 

Honung- och chiliglacerad regnbågslax med glasnudlar och grönsaker samt lime- och
myntacrème (laktos) 195 kr
Honey and chili glazed rainbow salmon with glass noodles and vegetables and a lime and
mint dressing (lactose)

Lammracks med varm grönsaksragu, potatis- och prästostkaka samt rödvinssås smaksatt med rosmarin (laktos) 195 kr
Lamb chops with warm vegetable ragout, potato & hard cheese cake with red wine sauce flavored
with rosemary (lactose) 195 kr

Filé från svensk gårdsgris med ragu på färskpotatis och primörer samt kryddig tomatsalsa (laktos) 210 kr
Swedish pork tenderloin with new potato & vegetable ragout and a spicy tomato salsa (lactose) 

Biff Rydberg med tillbehör 220 kr
Cubed tenderloin steak with diced potatoes and egg yolk 

Kvällens vegetariska 175 kr
Today’s vegetarian special 

Crème brûlée på apelsin och stjärnanis (laktos) 95 kr
Orange and star anise flavored crème brûlée (lactose)

Kvällens dessert/Today’s dessert 95 kr

Menyn som pdf

Lax Aronsson

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Foto Magnus Aronson_DSC5324

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.