Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård med utsikt över Mälaren.  Matsalen rymmer 140 gäster. 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna. Lördag den 15 oktober är vår restaurang abonnerad.

Bordsbokning 08 592 589 00


Alltid på Sigtunastiftelsen

Måndag – lördag från klockan 15.00
Served in our restaurant Monday – Saturday from 15.00

 

Jordärtskockssoppa med rökt fläsksida och grönkålschips (L) 95 kr
Artichoke soup with smoked pork belly and cale chips (L)

Sallad med egenrökt lax, avokado, rostad bulgur och pepparrotsdressing (L) Hel/halv 145/80 kr
Salad with our own smoked salmon, avocado, roasted bulgur and horseradish dressing (L ) Standard/small                                                          

Sigtunastiftelsens gulaschgryta med crème fraiche (L) Hel/halv 145/80 kr
Goulash with crème fraîche (L) Standard/small

Gratinerad getost på toast med marinerade rödbetor och valnötter samt honung och balsamico (G,L)  130 kr
Gratinated goat cheese toast with marinated beetroots, walnuts,honey and balsamico (G,L)

Sigtunastiftelsens räksmörgås (G) 155 kr
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich (G)     

Omelett med ost och rökt skinka (L) 110 kr
Omelette with with cheese & smoked ham (L)

Kräft- & dillfärserad röding på gräddkokt savoykål med rotgrönsaker (L) 195 kr
Crayfish & dill crusted char with creamed savoy cabbage and root vegetables (L)

Teriyakimarinerad Ventlingekyckling med äggnudlar och grönsaker, koriander- & limeyoghurt samt sesamvinägrett (L,G) 195 kr
Teriyaki marinated chicken with eggnoodles and vegetables, coriander & lime yogurt, and a sesame vinaigrette (L,G)

Lammracks med varm grönsaksragu, potatis- och prästostkaka samt rödvinssås smaksatt med rosmarin (L) 210 kr
Lamb chops with warm vegetable ragout,  potato & hard cheese cake with red wine sauce flavored with rosemary (L)

Biff Rydberg – tärnad oxfile, tärnad potatis, lök, dijoncrème fraiche (L) 220 kr
Cubed tenderloin steak with diced potatoes, egg yolk and Dijon crème fraiche (L)

Kvällens vegetariska 175 kr
Today’s vegetarian special

Brownie med chokladcrème, hallonkompott, mandelmüsli (N) samt sorbet på gröna äpplen 110 kr
Brownie with chocolate crème anglaise, raspberry compote, almond muesli (N) and green apple sorbet

Kvällens dessert 95 kr
Today’s dessert

 

(L) – laktos/lactose

(G)­- gluten

(N)- nötter/nuts

 

 

Lax Aronsson

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Foto Magnus Aronson_DSC5324

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.