Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård med utsikt över Mälaren.  Matsalen rymmer 140 gäster. 5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

Restaurangen har sommarstängt mellan 30 juni – 24 juli.

Meny som PDF

Bordsbokning 08 592 589 00

Alltid på Sigtunastiftelsen

Måndag – lördag från klockan 15.00
Served in our restaurant Monday – Saturday from 15.00
Kall eller varm ramslökssoppa med tartar på sötvattenskräfta och räkor (L) 95 kr
Cold or hot wild garlic soup with crayfish & shrimp tartare (L) 95 SEK
_
Sallad med egenrökt lax, avokado, rostad bulgur och pepparrotsdressing (G, L) 145/80 kr
Salad with our own smoked salmon, avocado, roasted bulgur and horseradish dressing (G, L) 145/80 SEK
_
Toast med gräddstuvad grön sparris, rökt halstrad fläsksida och gratinerad med parmesanost (G, L) 130 kr
Creamed green asparagus toast with smoked pork belly and gratinated with parmesan cheese (G, L) 130 SEK
_
Morotsterrin med polkabeta och gulbeta, sojabönspuré och friterad savoykål 95 kr
Carrot pâté with candy stripe beet and yellow beet, soybean puree and deep fried savoy cabbage 95 kr
_
Sigtunastiftelsens räksmörgås (G, Ä) 155 kr
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich (G, E) 155 SEK
_
Omelett med ost och rökt skinka (L, Ä) 110 kr
Cheese & smoked ham omelette (L, E) 110 kr
_
Skreitorsk med puré på blå kongopotatis, med hummersås och picklade grönsaker (L)
Norwegian skrei cod with mashed blue congo potatoes served with lobster sauce and pickled vegetables (L) 195 kr
_
Hjortytterfilé med potatis- & gräslöksvårrulle, egen rökt viltkorv, stekta champinjoner och rödvinssås (G) 195 kr
Fillet of venison with a potato & chive spring roll, homemade smoked wild game sausage (G) 195 kr
_
Lammracks med varm grönsaksragu, potatis- & prästostkaka samt rödvinssås smaksatt med rosmarin (L) 210 kr
Lamb chops with warm vegetable ragout, hard cheese & potato cake with rosemary infused red wine sauce (L)
210 SEK
_
Biff Rydberg – tärnad oxfilé, potatis och lök med dijoncrème fraiche och äggula (L, Ä)
Beef Rydberg – cubed tenderloin steak with diced potatoes and fried onions, egg yolk and Dijon crème fraiche (L, E) 220 SEK 
_
Kvällens vegetariska
Today’s vegetarian special 175 kr
 _
Salt karamellcheesecake med jordgubbskompott och nötmaräng (G, L, N, Ä)
Salted caramel cheesecake with strawberry compote and nut meringue (G, L, N, E) 110 kr

 

(L) – laktos/lactose

(G)­- gluten

(N)- nötter/nuts

 

 

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.

Sigtunastiftelsens sommarmeny

Njut av härliga sommarsmaker i vår avkopplande miljö. Vi börjar servera vår sommarmeny på midsommardagen 24 juni. Varmt välkommen. meny