Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård med utsikt över Mälaren.   5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.

Måndag – lördag från klockan 15.00  Bordsbokning 08 592 589 00

Soppa på gula kantareller med parmesansticks (L)
Chanterelle mushroom soup with Parmesan cheese sticks (L)                                                 95 kr

Egengjord fläskkorv på toast med grönsaksrelish, picklade senapsfrön och rödlök (G)
Homemade pork sausage on toast with vegetable relish, pickled mustard seeds
and red onions (G)                                                                                                                              105 kr

Tartar på sötvattenskräfta med västerbottenpaj (S, L, G, Ä)
Crayfish tartare with Swedish cheese pie (S, L, G, E)                                                                  115 kr

Sigtunastiftelsens räksmörgås (S, G, Ä)
The Sigtuna Foundation’s open shrimp sandwich (S, G, E)                                                      155 kr

Biff Rydberg med senapscrème fraiche (L, Ä)
Beef Rydberg – cubed tenderloin steak with diced potatoes and fried onions,
egg yolk and mustard crème fraiche (L, E)                                                                                   220 kr

Ljummen, rökt Hjälmaregös med gräddkokta rotgrönsaker, örtolja och dillflarn (L)
Warm, smoked zander from lake Mälaren with creamed vegetables                                                       herb oil and dill flake (L)                                                                                                                    195 kr

Lammkotletter med potatiskaka, karljohansvampsås och rostade betor (L)
Lamb chops with potatoe cake, porcini sauce and roasted beets (L)                                      255 kr

Kvällens vegetariska/ Tonight’s vegetarian dish                                                                            145 kr

Omelett med ost och rökt skinka (L, Ä)
Omelette with cheese and smoked ham (L, E)                                                                                125 kr

Glassbiskvi med chokladsås och körsbärskompott (L, M)
Ice cream macaroon with chocolate sauce and strawberry compote (L, A)                           125 kr

Hallon- och lakritspannacotta med rostad vit choklad (L, M)
Raspberry & liquorice panna cotta with roasted white chocolate (L, A)                                  110 kr

L – laktos/lactose
G – gluten
Ä/E – ägg/egg
S – skaldjur/shellfish
M/A – mandel/almond

 

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.