Restaurang

I restaurangen på Sigtunastiftelsen njuter du av vällagad mat och goda drycker i en vacker, avkopplande miljö. Under den varmare delen av året kan du njuta av att sitta i vår vackra Rosengård med utsikt över Mälaren.   5 minuters promenad till Stora gatan i Sigtuna.
Måndag – lördag från klockan 15.00 Sommarstängt  30 juni – 24 juli. Bordsbokning 08 592 589 00

Förrätter/Starters

Kall ramslökssoppa i glas med Bruschetta och stekt olivbröd (G, L) 95 kr
Cold wild garlic soup served in a glass with bruschetta and fried olive bread (G,L)

Caesarsallad med Svensk lufttorkad skinka 105/175 kr
Caesar salad with Swedish air-dried ham

Gravad lax med färsk potatis och grön sparris samt dillsmörcrème (L) 105/175 kr
Gravlax (cured Salmon) with new potatoes, asparagus and buttercream with dill

Varmrätter/Main Course

Biff Rydberg med senapscrème fraiche (L,E) 220 kr
Beef Rydberg – cubed tenderloin steak with diced potatoes and fried onions, egg yolk and Dijon crème fraiche

Ljummen lättrökt röding med wokade sommargrönsaker och färskpotatis med dill 195 kr
Warm smoked Char, stir-fried seasonable vegetables and new potatoes with dill

Marinerad Ventlingekyckling med glasnudelsallad och limeyoghurt (G) 195 kr
Marinated Chicken from Ventlinge with a glass noodle salad and lime yoghurt

Desserter/Desserts

Vår egen vaniljglass med färska jordgubbar och nötmaräng 125 kr
Home made Vanilla ice cream with fresh strawberries and a nut meringue

Crème Brûlée med färska hallon och en liten chokladbrownie 110 kr
Crème Brûlée with fresh rasberries served with a chocolate brownie

Nyfiken på vad som serveras till middag? Vår kökschef Toni Håkansson presenterar veckans middagsmeny.

Vår strävan är göra måltiden till en välkomponerad helhet. Varje dag väljer vår sommelier ut viner som passar kvällens middagsmeny.

Sigtunastiftelsens sommarmeny

Njut av härliga sommarsmaker i vår avkopplande miljö. Vi börjar servera vår sommarmeny på midsommardagen 24 juni. Varmt välkommen. meny