Sigtunastiftelsens a la carte

a la carte

Sigtunastiftelsens à la carte

Sommarstäng fram till 3 augusti


Förrätter
/ Starters

Soppa på rostad plommontomat, oregano och små kalvfrikadeller 95 kr
Roasted plum tomato soup with oregano and small veal frikadeller

2012 Dürnberg Zweigelt Bodenschatz, Niederösterreich, Österrike 115:-/450:-

 

Sallad med grillad, örtfylld kycklingrulle, kronärtskocksbotten och picklad rödlök samt mild senapsdressing 115 kr
Salad with grilled, herb stuffed chicken roll, artichoke, pickled red onion and mustard dressing

2013 Riesling By the Glass, Mosel, Tyskland 120:-/480:-

 

Egen varmrökt lax med pocherat ägg, spenatpannacotta och pepparrotsaioli 125

House smoked salmon with poached egg, spinache pannacotta and horseradish aioli

2013 Org de Rac Chardonnay (eko), Swartland, Sydafrika 110:-/435:-

 

Varmrätter

Skreitorsk med gräddkokt fänkål, sötpotatispuré med rökt fläsksida samt blåmusselsås med tomat och gräslök 245 kr
Cod with creamed fennel, sweet potato puree with smoked pork, served with a blue mussel sauce with tomato and chives

2013 Villa Antinori Bianco IGT, Toscana, Italien 105:-/415:-

 

Kalvkotlett med potatisterrin smaksatt med Västerbottensost samt glacerad pärllökssky 265 kr
Veal cutlet with a potato cake flavored with Västerbottencheese, served with glazed pearl onion jus

2011 Ballade Carignan vielles vignes, Languedoc-Roussillion, Frankrike 100:-/400:-

 

Pärlhöna på en bädda av färska grönsaker med krämig polenta och konjakssky smaksatt med salvia 195 kr
Guineafowl with fresh vegetables and creamy polenta, served with cognac jus flavored with sage
2013 Château Pech-Latt (eko), Corbières, Frankrike 100:-/395:-

 

Dagens vegetariska 145 kr
Today’s vegetarian dish

Desserter

Crème brûlée med färska hallon 95 kr
Crème brûlée with fresh rasperries

2011 Castelnau du Suduiraut Sauternes, Frankrike 90:- (6 cl)

 

Vaniljkokt päron med karamellglass 105 kr
Vanilla poached pear with caramel ice cream
2013 Prunotto Moscato d’Asti, Piemonte, Italien 50:- (10 cl)

 

Crèpe fylld med färska bär på vit chokladparfait 115 kr
Crepe stuffed with fresh berries with white chocolate parfait
2011 Disznók´ó Late harvest, Tokaj-Hegyalja, Ungern 66:- (6 cl)

 

Våra utvalda ostar 110 kr
Cheese platter
Grådask Tawny Port, Spanien 55:- (6 cl)

 

Smått & gott /Bar menu

Räksmörgås med klassiska tillbehör 149 kr
Open shrimp sandwich with mayonnaise and egg


Croque Monsieur 98 kr

Grilled ham and cheese sandwich


Fetaostsallad 98 kr

Feta cheese salad with olives


Ost- och skinkomelett 105 kr

Ham and cheese omelette


Biff Rydberg 195 kr

Cubed tenderloin steak with diced potatoes and egg yolk


Entrecôte med kryddsmör och blandad sallad 185 kr

Ribeye steak with herb butter and a mixed salad