Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


april 2017

Bo Alström – ”Ur tidens andedräkt”

19 april, 09:00 - 29 maj, 17:00
Gratis

Bo Alström har varit verksam som professionell konstnär sedan 1965 och hans fokus ligger på klassiskt oljemåleri. Ett återkommande tema i hans måleri är människan i olika tider och epoker. Bo lever och verkar i Sigtuna.

maj 2017

Berättelser och berättande

5 maj, 09:30 - 6 maj, 15:15
1950kr

Den narrativa pedagogiken står i centrum för Abrahams Barns metod och pedagogik. Kursen vill därför inspirera till muntligt berättande genom kunskap om berättarteknik. Vi tar upp FN:s konvention om barnets rättigheter genom att utgå från litteratur av olika slag och samtidigt träna språkutveckling. Vi fördjupar oss i empati som teori och praktik samt får prova på en skrivarverkstad utifrån Abrahams Barns metod Identifikation skapar Empati. Abrahams Barns empatiprogram Vänner presenteras, liksom hur flerspråkighet…

Retreat – Kärlek

5 maj, 17:00 - 7 maj, 15:00
2750kr

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Boendet sker i enkelrum med helpension. Lars Björklund, kaplan på Sigtunastiftelsen och Kaisa Braaf Eriksson leg. fysioterapeut är retreatledare under denna helg.

 

Vetenskap – Visdom – Världsbild

6 maj, 10:00 - 15:00
150kr

Förr fick vi vår världsbild av religion och visdomstraditioner. Idag får vi den främst av vetenskapen. Att vetenskapen är viktig är uppenbart för alla, men har vetenskapen svar på alla frågor? Vilken roll spelar egentligen vetenskapen i vår vardag och för vårt sätt att se på världen? Är det vetenskapen som ger oss hela vår världsbild, eller finns andra faktorer som spelar in? Kan vetenskapen ge svar på våra existentiella frågor? Vilken bild förmedlar forskare och medier av vetenskapen och…

Kan du förstå mig?

7 maj, 18:00 - 19:00
Gratis

Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund inleder kvällens tema ” Kan du förstå mig?” i sällskapsvåningen på Sigtunastiftelsen. Därefter öppnar vi upp för samtal runt borden.
Sigtunastiftelsen bjuder på enklare förtäring.

 

 

Lyöstraini

10 maj, 19:30 - 20:30
100kr

Välkommen till en konsert i Sigtunastiftelsens Bibliotek med några av våra främsta folkmusiker, Lena Willemark, Karin Nakagawa och Anders Jormin. Tillsammans bildar de gruppen med det vackert klingande namnet Lyöstraini.

Retreat – Öppna sinnen

19 maj, 17:00 - 21 maj, 15:00

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under denna retreat är temat bildskapande, meditation i rörelse och cirkeldans. Vi utforskar våra inre bilder och tar del av skapandets och rörelsens helande kraft. Retreatledare: Elisabet Jansson, dans- och retreatledare och Britt Dahlbom Cullberg, bildterapeut och retreatledare. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Boendet sker i enkelrum med helpension. Max antal deltagare under retreaten är 16 personer.

Läsbruk – flerspråkighet och medvetet arbete med litteratur

20 maj, 13:00 - 15:00
Gratis

Som en del av nätverket Läsbruks konferens bjuds allmänheten in till ett eftermiddagsprogram med några av Läsbruks medlemmar, bl.a. Sveriges läsambassadör Anne-Marie Körling och Anna Kaya från Nationellt centrum för svenska som andra språk. Båda mycket uppskattade föreläsare, inspiratörer och författare till ett flertal böcker.
Nätverket Läsbruk vill verka för en ökad satsning på litteratur, läsning, skriv- och språkutvecklande undervisning och reflektion i förskolor och skolor, inom samtliga ämnen.
Läsbruk samlar pedagoger och bibliotekarier som kan dela med…

Sigtunasöndag

28 maj, 11:00 - 16:30
250kr

Välkommen till en härlig söndagsutflykt till Sigtuna med högmässa, visning av Mariakyrkan och Sigtunastiftelsen. Lunch och eftermiddagskaffe ingår. Pris: 220 kr

En hundraårig vardag

30 maj, 09:00 - 20 augusti, 17:00
Gratis

Sigtunastiftelsen firar 100 år i år. Med anledning av detta visas denna sommar ett urval av alla de tusentals foton som finns av verksamheten på Sigtunastiftelsen. Vi vill inte visa de strama biskoparna, de slagfärdiga och beslutsfattarna. Vi väljer istället att genom några utvalda kvinnoporträtt ge glimtar av livet som levts här.


+ Exportera Listade Evenemang
Visa navigering