Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


mars 2017

Relation

7 mars, 09:00 - 18 april, 17:00
Gratis

Susanna von Krusentierna, konstnär bosatt i Sigtuna, visar sina målningar i Rosengårdssalen

april 2017

Lost & Found

1 april, 20:00 - 21:00
100kr

Varmt välkommen att till ett unikt gästspel med musiker och dansare från Kunming i Yunnanprovinsen
i sydvästra Kina.

I väntan på ett mirakel

5 april, 19:00 - 21:00
75kr

I väntan på ett mirakel är en uppmärksammad italiensk debutfilm av Piero Messina med bl a stjärnskådespelerskan Juliette Binoche. Juliette Binoche spelar huvudpersonen Anna, som spenderar sina dagar ensam i sin gamla villa på Sicilien. Helt plötsligt dyker Jeanne upp, en ung kvinna som påstår sig vara flickvän till hennes son. Han bjöd henne till Sicilien för att fira…

Existentiell Filmfestival Dalarna

6 april, 10:00 - 7 april, 16:00
1299kr

Existentiell Filmfestival Dalarna är filmfestivalen som sätter samtalen i fokus, där både allmänmänskliga och aktuella frågor diskuteras av inbjudna gäster och deltagande publik.
Den 6 – 7 april 2017 går den fjortonde existentiella filmfestivalen av stapeln, denna gång med temat ”Den du älskar…”
Medverkar gör bland annat Lars H Gustafsson, Lotta Lundberg, Mikael Mogren, Negar Naseh och Suzanne Osten.

Länk till…

Att utnyttja sina talanger

6 april, 19:00 - 21:00
Gratis

Staffan Lindberg är en allkonstnär – talare, komiker, musiker, konferencier, moderator, basist, arrangör, kompositör, skribent med mera. Just nu aktuell bland annat med klimatshowen Det finns bara dåliga kläder, som han spelar runt om i landet. Hör honom berätta om sitt liv, sitt artisteri och engagemang och om oviljan att placera sig i ett ”fack” utan våga använda palettens alla färger…

Retreat – Att skriva sin sorg

7 april, 17:00 - 9 april, 15:00
2750kr

Att genom skrivande få gestalta sin förlust kan vara ett sätt att bearbeta och leva med sin sorg. Under denna retreat ges tankar om hur ett sådant skrivande kan se ut men också möjlighet till vila, tystnad och enskilda samtal. Boendet sker i enkelrum med helpension i Sigtunastiftelsens Refugium. Vi serverar vegetarisk kost, fisk och skaldjur.
Lars Björklund, kaplan på Sigtunastiftelsen och Göran Gyllensvärd leder denna retreathelg.

 

 

 

Bo Alström – ”Ur tidens andedräkt”

19 april, 09:00 - 29 maj, 17:00
Gratis

Bo Alström har varit verksam som professionell konstnär sedan 1965 och hans fokus ligger på klassiskt oljemåleri. Ett återkommande tema i hans måleri är människan i olika tider och epoker. Bo lever och verkar i Sigtuna.

Strax intill

19 april, 19:00 - 20:00
Gratis

Välkommen till en kväll i Olaus Petri där skådespelaren Anders Ahlbom-Rosendahl ger en föreställning med Reflekterande monologteater om tro, tvivel, samhälle och etik. Texterna ramas in med sång av Hanan Khalil Jdeaini och Anna-Lena Engström.

 

 

 

 

Naturens rättigheter

21 april, 09:30 - 22 april, 16:00
1450kr

Att naturen har rättigheter är ett förhållningssätt som finns hos så gott som alla urfolk och som fått ny kraft i en tid av stora socioekologiska utmaningar. Denna konferens är ett utrymme för dialog om idén att alla levande varelser, inte bara människor, har rättigheter.

Isabella Lundgren kvartett

22 april, 20:30 - 21:30
100kr

Välkommen till konsert med högaktuella jazzsångerskan Isabella Lundgren under Sigtunastiftelsens kulturhelg. Vi erbjuder middag med konsert och helgpaket med helpension till förmånligt pris.


+ Exportera Listade Evenemang
Visa navigering