Laddar Evenemang
Hitta evenemang

Evenemangsvyer

Kommande Evenemang


mars 2017

Retreat – hopp

3 mars, 17:00 - 5 mars, 15:00
2750kr

Välkommen till en retreathelg på Sigtunastiftelsen, en helg där du i tystnad och stillhet ges möjlighet att bara vara. Lars Björklund, kaplan på Sigtunastiftelsen och Kaisa Braaf Eriksson leder retreaten under denna helg.

Sista brevet från Auschwitz

3 mars, 20:00 - 21:00
Gratis

Välkommen till en konsert med Uppsalakören Voces i Olaus Petri-kapellet. Kören framför verket ”Sista brevet från Auschwitz” med recitation av Ulrika Knutsson. Fri entré!

Hur ska det gå med allt?

5 mars, 18:00 - 19:00

Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund inleder kvällens tema, därefter öppnar vi upp för samtal runt borden. Temat för denna kväll är vår tids oro. Vi bjuder på enklare förtäring.

Performance

6 mars, 19:00 - 21:00
Gratis

Vad är performancekonst och hur blir man performanceartist? ”Min passion är att undersöka och skapa föreställningar som berör, ifrågasätter och inspirerar”, säger Ida Lod, musik- & scenkonstnär med bas i Göteborg. Denna kväll får vi möta en artist som arbetar med röst, fiol, rörelse och text och skapar konserter och föreställningar som ofta ligger i gränslandet mellan olika genrer och etablerade konstformer.

Relation

7 mars, 09:00 - 18 april, 17:00
Gratis

Susanna von Krusentierna, konstnär bosatt i Sigtuna, visar sina målningar i Rosengårdssalen

Julieta av Pedro Almodovar

8 mars, 19:00 - 21:00
75kr

Se Pedro Almodovars rosade film Julieta som bygger på noveller av Nobelpristagaren Alice Munro. Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund leder samtalet efteråt.

Ale Möller trio

11 mars, 20:30 - 22:00
100kr

Välkommen till Sigtunastiftelsens kulturhelg med Ale Möllers trio och Tomas Sjödin. Vi erbjuder middag och konsert samt förmånliga helgpaket med helpension.

Tomas Sjödin

12 mars, 11:00 - 12:15
50kr

Välkommen till Sigtunastiftelsens kulturhelg. Vi gästas av författaren Tomas Sjödin och Ale Möller trio. Vi erbjuder lunch i samband med författarmötet och specialpris på helgpaket med helpension.

Trädgårdens glädjeämnen och objudna gäster

14 mars, 19:00 - 21:00
Gratis

Maj-Lis Pettersson, hortonom, växtskyddsexpert och välkänd som trädgårdsexpert i radions Odla med P1, berättar
om de vanligaste skadegörarna i våra trädgårdar. Lär dig hur du kan odla giftfritt genom att förebygga angrepp.
I samverkan med Sigtuna trädgårdsförening, Sigtuna stadsodling, Omställning Sigtuna och Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden

Det är väl ingen konst?

15 mars, 19:00 - 20:00
Gratis

Hur svårt kan det vara? Och hur bra måste det bli? Svenska Barnboksakademins ledamöter berättar om ett hårt, oglamoröst och alldeles underbart jobb. Medverkande: Stina Wirsén, Jujja Wieslander, Per Gustavsson, Mårten Sandén, Åsa Lind, Ylva Karlsson m fl.

I samverkan med Svenska Barnboksakademin


+ Exportera Listade Evenemang
Visa navigering