Köttfria måndagar i KRAV-märkt restaurang

Under hela november månad lyfter  besöksnäringen i Sigtuna det gemensamma hållbarhetsarbetet. Att  äta mer vegetariskt är ett klimatsmart val som vi alla kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle.  På Sigtunastiftelsen har vi valt att inte servera kött på måndagar under hela november månad. Varken till frukost, lunch eller middag!

Att dra ner på köttkonsumtionen är något vi arbetat för under en längre tid och bara de senaste åren har vi lyckats minska våra inköp av kött med 36 procent. Att ha en generös och varierande grönsaksbuffé vid lunch har varit en viktig del i detta arbete, liksom att även låta andra råvaror än köttbiten spela huvudrollen på tallriken.

Sigtunastiftelsens restaurang är KRAV-märkt sedan ett år tillbaka och det innebär att en allt större del av de råvaror som köps in är ekologiska. Än så länge har vi en stjärna vilket innebär att minst 25 procent av alla våra råvaror är ekologiska.

Läs gärna mer om vad det innebär att vara en KRAV-märkt restaurang!