Film och samtal

Under några kvällar i höst visar vi riktigt bra film som berör och får dessutom tillfälle att ha ett gemensamt samtal om dem efteråt med en särskilt inbjuden gäst.  Nytt för i år är att vi har i samverkan med biografen Gröna Ladan har möjlighet att visa några av filmerna i en riktig biomiljö med sköna biofåtöljer och högsta kvalitet på ljud och bild. Som alltid ges tillfälle till gemensamt samtal efter filmens visning.

Höstens filmkvällar

Välkommen till en en visning av den fransk-brasilianska dokumentärfilmen Jordens salt på Biografen Gröna Ladan. Filmen som skildrar mänsklighetens fotspår under 40 års tid presenteras av Beatrice Rindevall.

I år hyllas den polske regissören Krzysztof Kieślowski över hela världen, då det är 20 år sedan hans dödsdag. Vi uppmärksammar detta genom att visa de tre filmerna under denna höst på Biografen Gröna Ladan. Du är även välkommen att delta i ett gemensamt samtal efteråt.

Mindwalk från 1990 är ett filosofiskt dram med bl.a Liv Ullman utifrån den den välkända fysikern och filosofen Capras holistiska ekofilosofi. Hans Liljenström, professor i biometri på SLU introducerar filmen och leder det efterföljande samtalet.

I år hyllas den polske regissören Krzysztof Kieślowski över hela världen. Vi uppmärksammar detta under hösten genom att visa filmerna i Sigtunas biograf Gröna ladan. Efter filmen har du möjlighet att delta i ett gemensamt samtal om den film som visats.