Film och samtal

Välkommen till Sigtunastiftelsens filmkvällar, kvällar då du har möjlighet att se riktigt bra film som berör och då du dessutom ges möjligheten att ha ett gemensamt samtal efteråt med en särskilt inbjuden gäst. Några av våra filmkvällar sker i samverkan med biografen Gröna Ladan, en riktig härlig biomiljö med sköna biofåtöljer och högsta kvalitet på ljud och bild.

Vårens filmkvällar

Välkommen till film och samtal på Gröna ladan. Denna kväll visar vi Andrej Tarkowskijs banbrytande film ”Offret”. Torsten Kälvemark, författare och kulturskribent introducerar filmen och håller i det gemensamma samtalet efteråt.

Välkommen till en kväll med film och samtal i Sigtunastiftelsens bibliotek. Denna kväll visar vi dokumentären ”Trädets två grenar” av Elise Cervin och Tobias Schepers. Tobias och Elise introducerar filmen och håller i samtalet efteråt. Dessutom får vi höra dem spela musik.

Välkommen till Sigtunastiftelsens bibliotek för en intressant filmkväll och ett angeläget samtal. Denna kväll gästas vi av vetenskapsjournalisten Henrik Ekman som introducerar Zoltan Töröks film fjällen lilla härskare. Fri entré!

Den 31 oktober, på dagen 100 år sedan Sigtunastiftelsen inledde sin verksamhet, visar vi Maja Hagermans och Claes Gabrielssons nya film om Sigtunastiftelsen. Direktor Alf Linderman håller i det efterföljande samtalet.

Välkommen till en kväll med film och samtal på biograf Gröna ladan i Sigtuna. Denna kväll visar vi Martin Scorseses film Silence från 2016. Den som önskar kan delta i ett gemensamt samtal efteråt.