Konserter

Musik

Välkommen till en poesikväll i Sigtunastiftelsens bibliotek. Medverkande: Lars Björklund och Alfonso Ambrossi. Fri entré!

  Katarina Josephsson Trio spelar både egenskrivet material och enstaka standards. Genren är modern jazz med tydliga melodier och texter som berör. I det här programmet framförs nyskrivna psalmer av Anders Frostenssonstipendiaten Anders Josephsson, tonsatta av Katarina Josephsson och Karl Magnus Andersson. Trion består av Katarina Josephsson, sångerska, sångpedagog och musikjournalist. Till vardags finns hon […]

David Åhlén levererar en säregen hybrid av psalm och indie framförd med en oerfterhärmlig röst. Av Kulturnyheterna i SVT kallades han för ”indiepopens svar på Arvo Pärt”. I september 2016 släppte David sitt tredje soloalbum ”Hidden Light” i samarbete med Nicolai Dunger, Sofia Jernberg och Svante Henryson och han har under de senaste året turnerat […]

Välkommen till Sigtunastiftelsens första kulturhelg för hösten. Denna kväll gästas vi av Ellen Andersson quartet, som förra året belönades med ”Gyllene Skivan” för sitt debutalbum I´ll be seing you”, ett av de mest prestigefulla utmärkelserna inom svensk jazz. Vi erbjuder förmånliga paket med konsert, middag och boende.

Välkommen till ett unikt gästspel under Sigtunastiftelsens kulturhelg 18 – 19 november. I Winterreise Staged framför Johannes Held Baryton och Daniel Beskow Piano Franz Schuberts mästerverk. Vi erbjuder konsert med middag och helgpaket med helpension till förmånligt pris. Varmt välkomna!

Välkommen till Sigtunastiftelsens adventsfirande. Du är varmt välkommen till öppet hus med adventskaffe, julbord, visningar och julpyssel för de minsta. Dagen avslutas med traditionell adventskonsert.