Musik på Sigtunastiftelsen

Konsert i biblioteket med Lisa Bodelius

Sigtunastiftelsen är en kreativ musikscen där olika genrer som jazz, folkmusik, klassiskt och pop ges utrymme för gränsöverskridande möten. Vill du veta mer om vår musikscen eller kanske medverka som musiker? Här gärna av dig till vår programchef Dan-Erik Sahlberg.

dan-erik.sahlberg@sigtunastiftelsen.se

Aktuellt under hösten

Välkommen till en poesikväll i Sigtunastiftelsens bibliotek. Medverkande: Lars Björklund och Alfonso Ambrossi. Fri entré!

  Katarina Josephsson Trio spelar både egenskrivet material och enstaka standards. Genren är modern jazz med tydliga melodier och texter som berör. I det här programmet framförs nyskrivna psalmer av Anders Frostenssonstipendiaten Anders Josephsson, tonsatta av Katarina Josephsson och Karl Magnus Andersson. Trion består av Katarina Josephsson, sångerska, sångpedagog och musikjournalist. Till vardags finns hon […]

David Åhlén levererar en säregen hybrid av psalm och indie framförd med en oerfterhärmlig röst. Av Kulturnyheterna i SVT kallades han för ”indiepopens svar på Arvo Pärt”. I september 2016 släppte David sitt tredje soloalbum ”Hidden Light” i samarbete med Nicolai Dunger, Sofia Jernberg och Svante Henryson och han har under de senaste året turnerat […]

Välkommen till Sigtunastiftelsens första kulturhelg för hösten. Denna kväll gästas vi av Ellen Andersson quartet, som förra året belönades med ”Gyllene Skivan” för sitt debutalbum I´ll be seing you”, ett av de mest prestigefulla utmärkelserna inom svensk jazz. Vi erbjuder förmånliga paket med konsert, middag och boende.

Välkommen till ett unikt gästspel under Sigtunastiftelsens kulturhelg 18 – 19 november. I Winterreise Staged framför Johannes Held Baryton och Daniel Beskow Piano Franz Schuberts mästerverk. Vi erbjuder konsert med middag och helgpaket med helpension till förmånligt pris. Varmt välkomna!

Välkommen till Sigtunastiftelsens adventsfirande. Du är varmt välkommen till öppet hus med adventskaffe, julbord, visningar och julpyssel för de minsta. Dagen avslutas med traditionell adventskonsert.

Musikfest kvällen före Sigtuna Litteraturfestival

Missa inte sommaren bästa förfest. Kvällen före Sigtuna Litteraturfestival bjuder vi in till en härlig utomhuskonsert med Loney Dear, Sara Riedel och Dan-Erik Sahlberg på Sigtunastiftelsens Stora Scen. Vi hoppas på en riktigt ljum augustikväll och börjar insläppet redan klockan 17.30 för att du ska kunna få en bra plats, äta lite festivalmat och dricka […]