Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 17

 

Måndag

Helstekt Krav oxryggbiff med potatis i smördeg, stekt blandsvamp och confiterade små tomater

 

Tisdag

Oxsvansfylld savoykål i mörk buljong och tärnade rotgrönsaker

Gravad halstrad Hjälmaregös med krämig färskpotatistagu och spenatternne

Hallonsorbet med browniefudge, lemoncurd och italiensk maräng

 

Onsdag

Nässelcreme med pocherat ägg, råhyvlad vit sparris och champinjonbuljong

Helstekt Krav oxryggbiff med jordärtskockspuré, bräserad rödlök, brynta champinjoner i kalvsky samt savoykålschips

Havtornspanna cotta i burk med chokladmousse och hallonkompott

 

Torsdag

Liten lapskojs med picklade grönsaker, smörfylld petit chox och mandelpotatischips

Lardolindad kummel med dillpuré, fylld plommontomat och löjromscreme

Snöägg på päron och vaniljcreme, färska hallon och mandelkex

 

Fredag

Kryddig chili med gräddfil, syrad rödlök och persiljeolja

Skreitorsk med potatisvårrulle, blomkålspannacotta med belugalinser och tomatbuljong

Körsbärskräm med flädersorbet, yogurtpannacotta och äppelchips

 

Lördag

Potatis och Västerbottensostfylld petit chox med bräserad purjolök, löjrom och spenatterinne

Halstrad Hjälmaregös med potatispuré smaksatt med rökt fläsksida, vit sparris och skaldjurssås

Sigtunastiftelsens vaniljsandwich med färska bär

 

Söndag