Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 38

 

Måndag

Rökt hjortytterfilé med syrlig kantarellchutney, sötpotatispuré och rotgrönsakschips

Ugnsbakad stor torsk med havskräfta, vit och grön sparris, stött potatis smaksatt med matjesill samt dillsmörsås

Karamellpannacotta med litchisorbet och mandelkaka

 

Tisdag

Ägg 64 grader med brynt Karl johansvamp och tärnad rökt lax

Helstekt kalvrygg med potatis och prästostkaka, broccolipuré och rostade små tomater

Svenska Vicktoriaplommon med vaniljcreme fraiche och mandelflarn

 

 

Onsdag

Rökt hjortytterfilé med egen rönnbärschutney, blomkålspuré och äppelchips

Halstrad multe med inkokt fänkål, rökig vitvinssås och confiterad tomat

Brownie med chokladglass och vit chokladsås smaksatt med lavendel

 

 

Torsdag

Bräserad kålrabbi med palsternackscrème, saltbakad rotselleri och stekta kantareller

Halstrad Hjälmaregös med ragu på rökt sidfläsk och sojabönor, mandelpotatispuré och ramslökssås

Nougatmousse på kokos och jordnötsbotten med smörkola och syrlig yoghurtcrème

 

 

Fredag

Varmrökt lax med färskostterinne samt avocado och mangosalsa

Hjortytterfilé med potatisbakelse smaksatt med Västerbottensost, skogschampinjoner, lingonchutney och viltsky

Karamellcheesecake med citrussallad samt hallon och björnbärskompott

 

 

Lördag

Ostfylld portabellosvamp med morotsterinne, potatisvårrulle, rökig tomatsås och krasse

Bittermandelkaka med hjotronpannacotta, italiensk maräng och färska bär

 

 

Söndag

 

 

Vi reserverar oss för ändringar i menyn