Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 41

Måndag

Kryddig japansk ramen med marinerat ägg, koriander, nudlar och salladslök

Grillad oxryggbiff med ostfylld bakad potatis, bearnaisesås och rostade rotgrönsaker

Hallonsorbet chokladpannacotta och rostad vit choklad

 

Tisdag

Bräserad kålrabbi med saltbakad rotselleri, palsternackscreme, rotgrönsakschips och puffat ris

Sockersaltad bakad lax med potatispuré, spenatterinne, stekt hjärtsallad och vitvinssås

Nyponsoppa med biskvier och vaniljglass

 

Onsdag

Tomatcarpaccio med hasselnötsvinegrett, ruccolasallad, friterad potatis och finstrimlade betor

Kalvrygg med potatisvårrulle, bräserad purjolök, rödvinssås och smörbakad champinjon

Citrontarte med Italiensk maräng och jordgubbscreme smaksatt med mynta

 

Torsdag

Trattkantarellsoppa med gratinerad prästostsfylld smördeg

Ugnsbakad hälleflundra med krämig örtrisotto, bakad rödlök, majrova och tomatsås

Friterad munk med bananglass, kanderade nötter och bakat äpple

 

Fredag

Inkokt torsk med saffranskokt fänkål samt plommontomatsås smaksatt med dill

Kryddig chili på majsbröd, stekt rostas, sotad morot, Karl johansvampspolenta och kalvsky

Chokladkaos

 

Lördag

Halstrad pilgrimsmussla med friterad äggula, tartar på sötvattenskräfta och citronstekta strimlade grönsaker

Stekt hjortytterfilé med potatisbakelse smaksatt med Västerbottensost, skogschampinjoner, lingonchutney och viltsky

Pistagefylld chokladmoussekupol med hallonpuré

 

Söndag