Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 42

Måndag

Krämig nakenhavre med picklad gulbeta och friterad shitakesvamp

Laxfärserad Hjälmaregös med rökig vitvinssås, potatispuré och vitlöksstekt grönkål

Ananassoppa med kokosglass och mandelflarn

 

Tisdag

Rimmad lättbakad kolja med inkokt fänkål, torkad tomat, dillkröm och hyvlad blomkål

Pressad rapsgriskarré med potatiskaka, rödvinssky, bakad lök, friterad jordärtskocka och krasse

Havtornscheescake

 

Onsdag

Rimmad bakad torsk med spenatrisotto, sotad avocado och confiterad tomat

 

Torsdag

Svartrot i purjolöksaska med picklad rödlök, zucchinicrème och smörbakad champinjon

Oxryggbiff med kryddig chili, stompade rotgrönsaker, majscreme och rödvinssky

Chokladmousse med körsbärskompott, vaniljcreme, karamelliserade nötter och marängflarn

 

Fredag

Soppa på butternutpumpa kryddad med stjärnanis

Halstrad multe med potatispuré, inkokta röda lökar, stekt hjärtsallad och hackad limegelé

Choklad och nötglass med friterade bönnudlar och färska björnbär

 

Lördag

Varmrökt lax med pocherat ägg, smörkrämsfylld petit choux och krassesallad

Helstekt kalvrygg med stekt blandsvamp, potatis i smördeg, grön rättika och kalvsky

Hallonpannacotta i burk med chokladkräm, mandelmusli och blåbärskompott

 

Söndag

 

Vi reserverar oss för ändringar i menyn