Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 25

 

Måndag

Kall gazpacho med creme fraiche och cruditeèr

Wallenbergare med klassiska tillbehör

Vaniljkokta päron med sabayonne samt vit och mörk chokladfudge

Tisdag

Krispig gris med sesam och sojabuljong, böngroddar och juliennegrönsaker

Rimmad bakad torskrygg med potatispuré, panna cotta på butternutpumpa, vitvinssås och dillknäcke

Hallonbavaroise med mandelflarn och färska bär

Onsdag

Grön sparris med pocherat ägg, parmesanchips och sallad på fänkål, rädisa och morot

Helstekt kalvrygg med friterad jordärtskocka, palsternacksfylld tomat samt rödvinssås

Bananglass med kanderade nötter, friterad munk och lemoncurd

Torsdag

Lättångad pak choi med creme på gröna tomater, rivet ramslökssmör och panna cotta på gröna ärtor

Morotsterinne med gräddkokt spetskål, bakad blomkål och kompott på små röda tomater

Liten desserttallrik

Fredag
Midsommarmeny

Matjesill med syrad rödlök och smörcremesfylld petit choux

Svensk kalvrygg med potatis och prästostkaka, mör silverlök fylld med primörer, pumpacreme och rödvinssås

Vaniljglass med färska jordgubbar, körsbärskompott, maränger och fluffig sockerkaka

Lördag