Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 36

 

Måndag

Svensk lufttorkad skinka med basilikaaioli och plommontomatkompott

Halstrad Hjälmaregös med gräddkokta rotgrönsaker och rökig tomatsås

Sabayonnegratinerade bär med yoghurtsorbet

Tisdag

Ugnsbakad rotselleri med gräddkokt svartkål och picklade morötter

Krav entrecote med fylld bakad potatis, caesarsallad och kall dragonsås

Krossade plommon i vaniljcreme fraiche och mandelflarn

 

Onsdag

Jordärtskockssoppa med tärnat rökt fläsksida

Laxrygg med kräftsås, gratinerad potatis och färsklök

Blåbärsglass med chokladfudge och citrussallad

 

 

Torsdag

Krämig vildhavre med stekt höstsvamp

Viltwallenbergare med klassiska tillbehör

Äppelpaj med vanilj och myntacreme

 

Fredag

Västerbottensostkrokett med saltinkokt stekt sallad, filmjölkscurd och matjesill

Kungsflundrafilé fylld med rökt lax, spenatrisotto och rostad röd paprikasås

Chokladpastej med bärkompott och mandelflarn

 

Lördag

Soppa på insjökräfta

Helstekt kalvrygg med champinjonfylld tomat, rösti och portvinssås

Vit chokladcheescake med jordgubbskompott

 

 

 

Söndag

Soppa på butternutpumpa

Kummelfilé på gräslök och dill stuvade rotgrönsaker och friterad rotselleri

Blåbärspanna cotta i burk

 

 

Vi reserverar oss för ändringar i menyn