Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 43

 

 

Måndag

Rökt makrill med krämig äggröra och picklad salladslök

Bräserad lammlägg med rotgrönsaksstomp och kålrabbi samt rödbetsblomma

Sigtunastiftelsens fattiga riddare med vaniljglass och jordgubbskompott

 

Tisdag

Carpaccio med klassiska tillbehör

Stor ugnsbakad kummel med rotgrönsakssallad, örtsmör och gelé på ättika

Tira misu i burk

 

 

Onsdag

Halstrad pilgrimsmussla med knaprig choritzo, finstrimlade grönsaker och dillsmörcreme

Helstekt Krav oxryggbiff med potatissufflé, kryddsmör och tomatsalsa

Tartar på röda bär med mangosorbet och chokladspagetti

 

 

Torsdag

Confiterad kycklingterinne med höstens primörer och ett ört och tryffelriv

MSC märkt Hjälmaregös med potatispuré, dillsmörsås samt fänkål och krassesallad

Chokladmoussekupol med körsbärskompott samt mynta och vaniljcreme

Fredag

Färserad rödingsrulle med pocherat ägg, friterad ansjovis och potatisskum

Krav entrecote med potatisrösti toppad med palsternackspuré samt confiterad plommontomat

Varm vit chokladsoppa med chokladbrownie och havtornssorbet

 

 

Lördag

Mustig gulaschsoppa

Brödöverbakad Hjälmaregös med gratinerad potatis, pressad kål och picklad blomkål

Romrussinparfait med sockerkakskrutonger och blåbärskompott

 

Söndag

Rökt laxtartar på mörkt bröd med löjrom och vispad creme fraiche

Lammracks med rostade betor, getostcreme och råstekt potatis

Basilikapannacotta med jordgubbskompott

 

 

 

Vi reserverar oss för ändringar i menyn