Kökschef Toni Håkansson presenterar veckans meny V 12

Måndag

Pata negra på toast med tomatkompott och färskost

Halstrad röding med färskpotatis, grön sparris och brynt smör

Fruktfyllda crepes med vit choklad

 

Tisdag

Färskostterinne med rökt lax och mandelpotatis, späd sallad och ramslöks-creme fraiche

Variation på gris med potatiskaka, schalottenlökssky och picklade morötter

Karamelliserad sockerkaka med blåbärsglass och lemoncurd

 

Onsdag

”Korv mä brö” Egenstoppad korv på briochetoast, picklade senapsfrön, friterad lök och tomat

Laxwallenbergare med krämig färskpotatisragu, löjrom och primörer

Chokladcrème med mandelmüsli, hallon och jordgubbar

 

Torsdag

Mandelpotatispuré med tryffelolja, hängd gräddfil, rökt sidfläsk och löjrom

Krav oxryggbiff med caesarsallad, cheddar och färsklöksfylld bakad potatis samt rödvinssås

Mandel och lakritskaka med hallonsorbet och rostad vit choklad

 

Fredag

Blandsvampsrisotto med färsk grön sparris och parmesanflarn

Morotsterinne med potatis och svartrotsvårrulle, honungsrostad polkabeta och tomatkompott

Gratinerade färska frukter och bär i sabayonnesås

 

Lördag

Saltbakad rotselleri med hasselbackspotatis, syrad grädde, mangold och krasse

Rimmad Skreitorsk med grön potatispuré, sesamstekta sojabönor och rostad röd paprikasås

Mille fuille på filodeg med passionfruktscreme och chokladmousse

 

Söndag

Halstrad pilgrimsmussla med friterad äggula, tartar på sötvattenskräfta och citronstekta finstrimlade grönsaker

Hjortytterfilé med potatisbakelse smaksatt med Västerbottensost, skogschampinjoner, lingonchutney och viltsky

 

Vi reserverar oss för ändringar i menyn