Retreat & Samtal

Sigtunastiftelsen är en plats för stillhet och eftertanke. En retreatplats dit man kan dra sig tillbaka för personlig återhämtning och själavård, för reflektion och inspiration. I Sigtunastiftelsens Refugium som betyder just tillflyktsort, anordnas retreater under några veckoslut höst och vår, en ordnad stillhet med en lugn dygnsrytm, meditationer och gemensam tystnad. Som deltagare bor man i enkelrum  – en avskildhet som bidrar till att deltagaren i lugn och ro får utrymme för sina tankar utan krav eller förväntningar. Under terminstid anordnar vi även samtalskvällar, kvällsgudstjänster och meditationsstunder där alla är välkomna.

 

 

Sigtunastiftelsens kaplan finns efter överenskommelse tillgänglig för enskilda samtal. För mer information vänligen kontakta Lars Björklund. kaplan@sigtunastiftelsen.se  eller 08 592 589 14

Knäppta händer i ett meditationsrum

Under terminstid håll öppen meditation i Kryptan, Sigtunastiftelsens tysta rum, alla tisdagar mellan klockan 8.00 och 8.20. Inga förkunskaper eller föranmälan krävs. Det är helt kostnadsfritt och alla är välkomna.

Bild på Sigtunastiftelsens kapell

I Olaus Petri-kapellet hålls en enkel middagsbön vardagar mellan klockan 12.00 och 12.10. Under några kvällar höst och vår anordnas även kvällsandakter. Varmt välkommen för en stunds stillhet och gemenskap.

Varm välkommen till Sigtunastiftelsens samtalskvällar under några söndagskvällar i vår. Samtalet inleds av vår kaplan Lars Björklund i Sigtunastiftelsens sällskapsvåning och vi bjuder på enklare förtäring.

Höstens retreater 2017

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Retreatledare: Lars Björklund, kaplan, Brita Bolin, leg fysioterapeut Max 16 deltagare I priset ingår boende i enkelrum med helpension.

15/12 - 17/12

RetreathelgLiv

I Refugiet på Sigtunastiftelsen erbjuds tystnad, meditation och avspänning. Rum för tankar, tro och längtan – och för att bara vara. Under retreaterna serveras fisk/skaldjur och vegetarisk kost. Retreatledare: Lars Björklund, kaplan, Kaisa Braaf Eriksson, leg. fysioterapeut Max 16 deltagare. I priset ingår boende i enkelrum med helpension.

Att vara på retreat

  Hur är det att vara på en retreat? Sigtunastiftelsens kaplan Lars Björklund som sedan många år tillbaka är en av dem som leder Sigtunastiftelsens retreater säger: ” Det är svårt att beskriva den erfarenheten eftersom den är djupt personlig. Många års erfarenhet av retreatverksamhet har bidragit till att bygga upp en ordning som skapar […]